Aizvērt

Ernests Brusubārdis III

1963
Kordiriģents, pianists, pedagogs

Dzimis 1963. gada 17. aprīlī Milvoki, ASV. Pirmo muzikālo izglītību guvis tēva Ernesta Brusubārža II vadībā, zināšanas papildinājis Viskonsīnas konservatorijā un vēlāk – Viskonsīnas Universitātē, iegūstot bakalaura (2000) un maģistra (2005) grādu diriģēšanā un mūzikas pedagoģijā.

Jau pusaudža gados sācis diriģēt tēva vadīto Milvoki apvienoto “Brusubārdas kori” un kori “Dzimtene”, jaunākos dziedātājus iesaistot “Brusubārdas ansamblī”. Drīz pēc tam nodibinājis pats savus kolektīvus – Milvoki Daugavas Vanagu vīru kori un Daugavas Vanadžu sieviešu dubultkvartetu, vienlaikus vadījis Garezera vasaras vidusskolas kori (1985–1986), bijis tautas deju kopas “Metieniņš” un ansambļa “Milwaukee Players” muzikālais vadītājs. 1986. gadā mūziķis uzaicināts par Viskonsīnas Universitātes orķestra diriģenta asistentu un kora vadītāju, bet kopš 1999. gada strādā Harforda vidusskolā par kordiriģentu. Vispusīgās spējas apliecinot, mākslinieks koncertos bieži uzstājas arī kā pianists un koncertmeistars.

XXI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents, kā arī neskaitāmu Rietumkrasta Dziesmu svētku un Vispārējo latviešu Dziesmu svētku ASV virsdiriģents un organizators. Apbalvots ar Amerikas latviešu apvienības Atzinības rakstu (2012).

Uz_augšu