Aizvērt

Jurģis Cābulis

1992
Diriģents

Jurģis Cābulis savas gaitas mūzikā sācis 1999. gadā Rīgas Doma kora skolā, pēc tam bakalaura un maģistra grādu kordiriģēšanā ieguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie diriģentiem Andra Veismaņa un Kaspara Ādamsona.

J. Cābulis ir jauniešu kora “Kamēr…” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, Rīgas Doma kora skolas jauktā kora diriģents un izglītības programmas “Diriģēšana” vadītājs, kā arī kopš 2013. gada ir Rīgas kamerkora “Ave Sol” diriģents.

2019. gadā J. Cābulis ar Rīgas Doma kora skolas jaukto kori ierakstījis komponista Jēkaba Jančevska kormūzikas albumu Aeternum ievērojamajā britu klasiskās mūzikas ierakstu kompānijā Hyperion Records.

Ar koriem aktīvi norit koncertdarbība Latvijā un pasaulē, kā arī gūta atzinība un godalgotas vietas vairākos starptautiskos diriģentu konkursos.

Piemēram, 2014. gadā J. Cābulis piedalījās Jāzepa Vītola 5. Starptautiskajā kordiriģentu konkursā, kurā ieguva 3. godalgoto vietu. 2017. gadā viņam piešķirta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un LMT Gada balva jaunajam mūziķim, kā arī viņš uzvarēja 3. Starptautiskajā Juoza Naujaļa kordiriģentu konkursā Lietuvā, Viļņā. 2021. gadā piedalījies prestižajā Ērika Eriksona kordiriģentu konkursā un iekļuvis pusfinālā, kā arī ieguvis Latvijas Lielās mūzikas balvu kategorijā “Gada koncerts” – “Amao omi” (“Bezjēdzīgais karš”).

XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” virsdiriģents (2023).


Izmantotie informācijas avoti

Pagājušajā nedēļā no 24. līdz 27. oktobrim Viļņā, Lietuvā norisinājās 3. Starptautiskais Juozas Naujalis kordiriģentu konkurss. (2017). https://www.rdks.lv/jurgis-cabulis-uzvar-prestiza-kordirigentu-konkursa-lietuva/

Latviešu kordiriģents Jurģis Cābulis triumfē starptautiskā konkursā Lietuvā. (2017, 30. oktobris). https://www.delfi.lv/kultura/news/music/latviesu-kordirigents-jurgis-cabulis-triumfe-starptautiska-konkursa-lietuva.d?id=49391849

Jāzepa Vītola 6. Starptautiskais kordiriģentu konkurss. (2019). http://vitolakonkurss.lv/ccc/?lng=lvandamp;page=105andamp;t=Jurgis-Cabulis

Cābulis, Jurģis. (2023, 17. februāris). Biogrāfija. [Elektroniska vēstule Latvijas Nacionālajai bibliotēkai].


Uz_augšu