Aizvērt

Gints Ceplenieks

1976
Diriģents, pedagogs

Dzimis 1976. gada 6. maijā Liepājā. Pēc Liepājas mūzikas skolas absolvēšanas turpinājis studijas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, iegūstot maģistra grādu kordiriģēšanā.

Diriģenta gaitas sācis jau studiju laikā – sākumā kā kormeistars Priekules jauktajā korī, vēlāk kā diriģents jauktajā korī “Rīdzene” un sieviešu korī “Vaiva”. Pašlaik diriģenta pārziņā ir Talsu 2. vidusskolas zēnu un jauktais koris, Rīgas Biznesa skolas koris, Rīgas Amatniecības vidusskolas koris un Rīgas Tehniskās universitātes jauktais koris “Vivere” (kopš 2007). Kolektīvi piedalījušies neskaitāmos starptautiskos kormūzikas konkursos, festivālos, projektos un forumos Eiropā un ASV, gūstot ievērojamus panākumus.

Bijis Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas diriģēšanas pedagogs un diriģēšanas programmas vadītājs, Rīgas Doma kora skolas jauktā kora diriģents, un pašreiz ir šīs skolas vadītājs. Piedalījies Pasaules koru olimpiādes 2014 žūrijas darbā, ir ikgadējo koru konkursu žūrijas komisijas loceklis, kā arī Talsos rīkotā zēnu koru saieta “Zaļā bumba” idejas autors un mākslinieciskais vadītājs.

XXV-XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents, XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģenta asistents un koru koordinators, XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs (2015), Talsu, Rojas un Dundagas novadu (2010-2021) un Talsu novada (kopš 2021) koru virsdiriģents.

“Diriģenta profesija ir viena no grūtākajām, jo tajā jāstrādā ar cilvēku emociju un jūtu pasauli. Jāatšifrē, ko jutis komponists, un jāpanāk, ka to saprot arī dziedātāji. Tas nav tikai iedot korim pulsāciju, un viss notiek.” (Kārkliņa, Diāna. Pārbaude ar kopkori. Diena.lv. 2013. g. 5. jūn.)

Uz_augšu