Aizvērt

Kaspars Ādamsons

1985
Diriģents

Dzimis 1985. gada 21. februārī Rīgā. Mūzikas pamatus apguvis Emīla Dārziņa speciālajā mūzikas vidusskolā un Rīgas Doma kora skolā, pēc tam – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģēšanas nodaļā.

Zināšanas papildinājis Lēvenas Mūzikas augstskolā Beļģijā pie senās mūzikas speciālista profesora Ērika van Nevela. 2011. gadā absolvējis Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju, iegūstot maģistra grādu orķestra diriģēšanā, bet 2012. gada vasarā pabeidzis studijas Karaliskajā Stokholmas mūzikas koledžā.

Diriģējis Jumpravas kultūras nama senās mūzikas ansambli “Modus Vivendi” (līdz 2015), ir Latvijas Kultūras akadēmijas jauniešu kora “Sola” un Sējas novada jauktā kora “Sēja” mākslinieciskais vadītājs, kā arī pilda Latvijas Nacionālās operas kora kormeistara pienākumus.

Aktīvi darbojas arī kā simfoniskā orķestra diriģents – no 2014. gada vada Rīgas mūzikas skolu apvienoto simfonisko orķestri, sadarbojies ar Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri, profesionālo pūtēju orķestri “Rīga”, Vidzemes kamerorķestri, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfonisko orķestri, Igaunijas Mūzikas akadēmijas studentu orķestri, Igaunijas Nacionālo Simfonisko orķestri, Noršēpingas simfonisko orķestri, Jēvles simfonisko orķestri, Ūmeo simfonisko orķestri, Dālarnas kamerorķestri, Gotlandes pūtēju orķestri un Linšēpingas pūtēju orķestri.

XXV - XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģents, X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģents un Limbažu apriņķa koru virsdiriģents (kopš 2009).

Par izjūtām, pirmo reizi stājoties kopkora priekšā, diriģents atceras: “Biju, protams, ļoti saviļņots un priecīgs. Virsdiriģenta amatu izjūtu kā lielu godu. Toreiz izbaudīju ne tikai koncertu Mežaparkā, bet arī visu gatavošanos – šo dziesmas svētku sajūtu, kas iekodēta Dziesmu svētku saliktenī. Patiešām ir sajūta, ka dziesma arvien vairāk tiek cildināta.” (2017)

Lielās mūzikas balvas 2014 nominants un publikas simpātijas balvas ieguvējs, kā arī neskaitāmu konkursu uzvarētājs, tostarp saņēmis balvu “Labākais diriģents” 1. Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā (2016), ieguvis labākā diriģenta titulu 5. Starptautiskajā Florences koru festivālā (2016) un 28. Starptautiskajā koru konkursā “Praga Cantat 2014” (2014), saņēmis apbalvojumu “Jaunais talants” 25. Starptautiskajā “Seghizzi” koru konkursā Itālijā (2013) un prēmēts par pārliecinošu debiju XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru karu konkursā (2008).

Uz_augšu