Aizvērt

Gunta Paškovska

1944
Kordiriģente, pedagoģe

Dzimusi 1944. gada 25. februārī Talsos. Skolas gaitas sākusi Neretas pusē, turpinājusi Talsos. Muzikālo izglītību guvusi Jelgavas mūzikas vidusskolā, to absolvējot 1966. gadā. Studējusi Latvijas Valsts konservatorijas Kordiriģēšanas nodaļā, vēlāk – Mūzikas pedagoģijas nodaļā, maģistra grādu ieguvusi Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas institūtā.

Mūzikas skolotājas darba gaitas sāktas 1976. gadā Jelgavas Valsts ģimnāzijā, kur nodibināti kori “Skali” un “Skaliņi”. Bijusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes sieviešu kora “Liepa” kormeistare (1976–1981), vadījusi vairāku Latvijas Lauksamniecības universitātes fakultāšu vokālos ansambļus, kā arī Talsu sieviešu kori “Vaiva” (1993–1998). G. Paškovskas vadībā kori guvuši lielus panākumus gan ārzemju viesturnejās, gan pašmāju koru karos – XXII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos G. Paškovska bija vienīgā kordiriģente, kuras vadītie trīs kori (“Skali”, Talsu sieviešu koris “Vaiva” un Jelgavas 2. ģimnāzijas apvienotais koris) bija iekļuvuši koru karu finālā. “Šaubos, vai ir daudz tādu cilvēku, kuriem ir tā paveicies kā man – darbs ir bijis un ir kā hobijs, un otrādāk. Iespējams, ka tādēļ man ir tā paveicies. Savā darbā nekad neesmu dzinusies pēc rezultāta, bet gan pēc labi izdarīta darba sajūtas.” (Pommers, Ģirts. Zonta klubs nosaucis sievietes – pilsētas lepnumus. Jelgavasvestnesis.lv. 2016. g. 8. nov.)

XXIII Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente, Jelgavas Dziesmu un mūzikas svētku simtgades sarīkojuma (1995) un dažādu rajonu un novadu dziesmu svētku un dziesmu dienu virsdiriģente.

Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere (1998), apbalvota ar Jelgavas pilsētas Goda zīmi.

Uz_augšu