Aizvērt

Richards Skulte

1966
Diriģents, komponists

Ričards Skulte dzimis 1966. gadā ASV, Ņujorkā, talantīgu mūziķu ciltī, un pirmie mūzikas skolotāji viņam bija tēvs Oļģerts un tēvabrāļi Bruno un Ādolfs. Ričards jau bērnībā sāka mācīties klavierspēli, vēlāk pašmācības ceļā apguva ģitāras un basģitāras spēli. Viņš piedalījies vairākās mūzikas nometnēs, komponējis un spēlējis rokgrupās, un dziedājis vīru ansamblī “Straumeˮ Brigitas Alkas vadībā.

Daudzus gadus darbojoties Ņujorkas latviešu korī, no tā vadītāja Andreja Jansona daudz iemācījies par mūziku un kompozīciju. Iegūtās zināšanas izmanto, rakstot skaņdarbus, no kuriem divi ir vairākkārt izpildīti dziesmu svētkos Kanādā, Latvijā un ASV. 2013. gadā Vispārējos latviešu dziesmu svētkos Latvijā skanēja viņa dziesma “Līgo saule vakarāˮ. 2017. gadā XIV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos ASV, Baltimorā, R. Skulte bija arī virsdiriģents atklāšanas ceremonijā, un 2018. gadā Latvijā, pasaules latviešu mūzikas koncertā, skanēja viņa aranžētā tautasdziesma “Še dziedāju, gavilējuˮ, ko kopkoris izpildīja arī 1998. gada XXII Vispārējos latviešu dziesmu svētkos.

Šobrīd R. Skulte turpina aktīvu muzikālo dzīvi latviešu sabiedrībā kā Vašingtonas latviešu kora diriģents un muzikālais vadītājs. 2022. gada vasarā bija XV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku Minesotā (ASV) virsdiriģents.


Izmantotie informācijas avoti

XV Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ASV : vadonis : 2022. g. no 29. jūnija līdz 4. jūlijam Minesotā = XV Latvian song and dance festival USA. [Minnesota] : [15. Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komiteja], 2022.

Uz_augšu