Aizvērt

Krisīte Skare

1981
Kordiriģente, pedagoģe, dziedātāja, aranžētāja

Krisīte Skare ieguvusi mūzikas bakalaura grādu Masačūsetsas Amherstas universitātē (University of Massachusetts Amherst), mūzikas maģistra grādu Jaunanglijas Mūzikas konservatorijā un pedagoģijas maģistra grādu Hārvarda Pedagoģiskajā augstskolā (Harvard Graduate School of Education).

Viņa ir vadījusi mūzikas nozari un bijusi kopkora virsdiriģente XIV (2017, Baltimorā) un XV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos ASV (2022, Minesotā). 2018. gadā viņa tika uzaicināta būt virsdiriģentes godā Latvijā, XXVI Vispārējo latviešu dziesmu svētku Pasaules latviešu dienas kopkora koncertā. K. Skare bija XV Latviešu dziesmu svētku Kanādā virsdiriģente kopkora un atklāšanas koncertā 2019. gadā. Viņa ir Latviešu dziesmu un deju svētku fonda priekšsēža vietniece un kora pārstāve.

K. Skare ir amerikāņu starppaaudžu kora Neighborhood Rocks līdzdibinātāja un diriģente, kā arī Bostonas latviešu kora dibinātāja 2014. gadā un mākslinieciskā vadītāja. Viņa ar prieku māca latviešu jaunatni, strādājot arī par mācību pārzini un dziedāšanas skolotāju Bostonas Latviešu skolā.

Kā dziedātāja viņa izceļas džeza, popmūzikas un folkloras žanros, bieži uzstājoties ar dzīvesbiedru ģitāristu un dziedātāju Maiklu Glešovu (Michael Glashow), kā arī viņas līdzdibināto folkansambli “Maldugunis”.

K. Skare aktīvi darbojas Bostonas latviešu sabiedrībā un draudzes padomē. Viņai ir piešķirta Latviskā mantojuma fonda Oskara balva, Jāņa Biedriņa fonda balva, Amerikas Latviešu apvienības (ALA), Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Kultūras ministrijas atzinības raksti.


Izmantotie informācijas avoti

XV Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ASV : vadonis : 2022. g. no 29. jūnija līdz 4. jūlijam Minesotā = XV Latvian song and dance festival USA. [Minnesota] : [15. Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komiteja], 2022.

Uz_augšu