Aizvērt

Laura Padega Zamura

1960
Dziedātāja, vijolniece, koklētāja, diriģente un pedagoģe

Laura Padega Zamura dzimusi 1960. gadā Ņujorkā. Ieguvusi mūzikas bakalaura grādu Vasara koledžā (Vassar College) un maģistra grādu vijoļspēlē Tempļa universitātē (Temple University).

Desmit gadu vecumā sākusi spēlēt Andreja Jansona vadītajā Ņujorkas kokļu un dziedātāju ansamblī, ilgus gadus uzstājusies vēl citos ansambļos. Viņa ir arī ansambļa “Kolibri” dalībniece, ar kuru koncertējusi ASV, Kanādā, Vācijā, Austrālijā un festivālā “Baltica-88” Latvijā. Ilgu laiku mācījusi koklēšanu latviešu nometnēs un skolās, pašlaik darbojas kā vijolniece un vijoļspēles skolotāja. Viņa ir piedalījusies vairākos mūziklos, kā dziedātāja, vijolniece un koklētāja uzstājusies apmēram 40 dziesmu svētkos ASV, Eiropā, Kanādā, Austrālijā un Latvijā.

Viņa ir Ņujorkas latviešu kora dalībniece kopš tā pirmsākumiem 1975. gadā. 2001. gadā Laura Padega Zamura kļuva par kora otro diriģenti un solisti, bet kopš 2015. gada viņa ir kora galvenā diriģente. Viņa bija XIV (2017) un XV (2022) Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku ASV virsdiriģente.


Izmantotie informācijas avoti

XIV Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ASV : vadonis = XIV Latvian Song and Dance festival of America. [Baltimore, USA] : [14. Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komiteja], 2017.

XV Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ASV : vadonis : 2022. g. no 29. jūnija līdz 4. jūlijam Minesotā = XV Latvian song and dance festival USA. [Minnesota] : [15. Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komiteja], 2022.

Uz_augšu