Aizvērt

Laura Leontjeva

1984
Diriģente, dziedātāja, komponiste

Laura Leontjeva ir dzimusi 1984. gadā Latvijā. L. Leontjeva ir profesionāla diriģente, dziedātāja, kuru raksturo vitalitāte un harismātiska enerģija. Darbības stilā un muzikālo izpausmju veidā atspoguļojas viņas interese gan par klasisko un tautas mūziku, gan par latviešu un pasaules populāro mūziku.

Mācījusies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā kora diriģēšanu, kam sekoja bakalaura un maģistra studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā asoc. profesora Andra Veismaņa klasē (2004–2011). Zināšanas papildinājusi a cappella dziedāšanas meistarklasēs pie tādiem nozares profesionāļiem kā “The King’s Singers” (Lielbritānija), Kimas Nazarjanas (Kim Nazarian, “New York Voices”, ASV), Katarinas Henrisones un Pedera Karlsona (Katarina Henryson, Peder Karlsson, “The Real Group”, Zviedrija), Jusi Čideniusa (Jussi Chydenius, “Rajaton”, Somija), kā arī diriģēšanas meistarklasēs pie profesora Luca Kēlera (Lutz Kohler, Vācija), Rafaela Immosa (Rafael Immoos, Šveice), Vītauta Miškiņa (Vytautas Miškinis, Lietuva).

Laura bijusi diriģente jauniešu korī “Balsis”, Jelgavas jauktajā korī “Zemgale”, diriģējusi Jāņa Lūsēna muzikālo izrādi “Ceplis” Dailes teātrī, diriģējusi kopkori Austrālijas Latviešu 56. kultūras dienās Melburnā un vadījusi kori Annas Ziedares Vasaras vidusskolā Adelaidē (Austrālijā). 2022. gada vasarā bija XV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku Minesotā (ASV) virsdiriģente.

Kopš 2007. gada ir Saulkrastu jauktā kora “Anima” mākslinieciskā vadītāja un diriģente. Laura ir arī profesionālās a cappella grupas “Latvian Voices” dziedātāja kopš 2011. gada, kā arī darbojas un dzied vokāli instrumentālajā ansamblī “Neaizmirstulītes”.

L. Leontjeva arī komponē skaņdarbus, veltot to saviem aktīvajiem kolektīviem. Saņēmusi vairākus apbalvojumus: Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” (2014). Apbalvojumu par gada labāko kora un vokālās mūzikas albumu – “Latvian Voices” mūzikas albumu “Sounds of Latvian Nature” (L. Leontjeva – albuma producente, dziedātāja). “Latvian Voices” sastāvā iegūts čempiona tituls konkursā “World Choir Games 2012” (Sinsinati, ASV 2012. gadā).


Izmantotie informācijas avoti

Laura Leontjeva. [b. g.] https://www.korisanima.lv/about_us/office/laura_leontjeva

XV Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ASV : vadonis : 2022. g. no 29. jūnija līdz 4. jūlijam Minesotā = XV Latvian song and dance festival USA. [Minnesota] : [15. Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komiteja], 2022.

Uz_augšu