Aizvērt

Guna Kalmīte-Skujiņa

1944
Diriģente, pedagoģe

Guna Kalmīte-Skujiņa ir dzimusi 1944. gadā Rīgā, gleznotāja Jāņa Kalmītes ģimenē. Vecāki devās bēgļu gaitās uz Vāciju, kad viņa vēl bija pavisam maza, tāpēc pirmās atmiņas ir saistītas ar atrašanos bēgļu nometnē.

1950. gadā Kalmīšu ģimene emigrēja uz ASV. Klavierspēli Guna sāka mācīties septiņu gadu vecumā pie Knuta Lesiņa. Minesotas Universitātē ieguva bakalaura un maģistra grādu mūzikas pedagoģijā un mūzikas zinātnē. G. Kalmīte-Skujiņa ir vadījusi Garezera skolas kori un meiteņu ansambli, Mineapolisas “Līgas” dāmu dubultkvartetu, un nu jau ilgus gadus viņa ir ērģelniece un draudzes kora vadītāja Mineapolisas un Sentpolas (Saint Paul) latviešu evaņģēliski luteriskajā draudzē. Kopš 1974. gada strādā par klavierspēles skolotāju Makfeila (MacPhail) mūzikas skolā.

Bijusi virsdiriģente kopkorim XI Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos ASV, Čikāgā, 2002. gadā un XV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos ASV, Minesotā, 2022. gadā, kā arī bijusi diriģente vairākās Garezera dziesmu dienās.


Izmantotie informācijas avoti

XV Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki ASV : vadonis : 2022. g. no 29. jūnija līdz 4. jūlijam Minesotā = XV Latvian song and dance festival USA. [Minnesota] : [15. Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīcības komiteja], 2022.

Uz_augšu