Aizvērt

Justs Karlsons

1943
Jurists, uzņēmējs

Justs Nikolajs Karlsons dzimis 1943. gadā Rīgā. Justa N. Karlsona tēvs bija prokurors, arī māte Mirjama bija studējusi jurisprudenci un strādājusi Doma baznīcas kancelejā.

J. Karlsons ir jurists un uzņēmējs, partneris advokātu birojā Sanfrancisko.

Viņa vecvectēvs Kristaps Bergs 1887. gadā lika pamatus Berga bazāram Pierīgas kāpostu laukā. 1992. gadā J. Karlsons ar savu māsu un brālēnu atguva šo ģimenes īpašumu.

Otrā pasaules kara laikā ģimene devās emigrācijā un nonāca Vācijā, bet 1951. gadā ieradās Amerikā. J. Karlsons beidzis Sietlas Linkolna vidusskolu. Jeila Universitātē studēja krievu valodu, Krievijas vēsturi, ģeogrāfiju un ekonomiku un Stenforda Universitātē jurisprudenci. Pēc studiju beigšanas strādāja advokātu birojā CBandamp;M. Rīgā pirmo reizi atgriezās 1974. gadā.

Bijis rīcības komitejas priekšsēdis un organizējis 8. Rietumkrasta Latviešu dziesmu svētkus Sanfrancisko 1979. gadā un 9. Rietumkrasta Latviešu dziesmu svētkus Portlendā Oregonā 1982. gadā, arī pēc tam līdzdarbojies dziesmu svētku padomē.


Izmantotie informācija avoti

Rūmenes muižai 10 gadi: mantojums, kas Latviju padara skaistāku. (b.g.). https://m.travelnews.lv/?pid=118346

Justa N. Karlsona un Ievas M. Laukers stipendija. (b.g.). https://www.vitolufonds.lv/stipendijas/privatpersonu/Justa-N.-Karlsona-un-Ievas-M.-Laukers-stipendija

Šaitere, T. (1999, 17. aprīlis). Ir dārziņš ar apelsīnu koku. Diena. https://www.diena.lv/raksts/pasaule/krievija/ir-darzins-ar-apelsinu-koku-10432497

Uz_augšu